Over Coby

 

Ik kreeg een poezië-album van mijn ouders toen ik tien jaar was. Ik liet niet anderen erin schrijven, maar ik schreef het boekje vol met mijn eigen verhaaltjes. De mooie glitterplaatjes plakte ik er zelf bij. Schrijven was al vroeg mijn ‘ding’.

Rond mijn achttiende wist ik zeker dat ik boeken wilde schrijven, maar ik had nog geen idee waarover.
Jaren later stond ik onder de douche en kwam het idee om een jeugdboek te schrijven over mijn eigen beleveniswereld. De titel kwam ook op poppen: Nona (wat meisje betekent in het Maleis, maar ook een koosnaampje is).

Ik begon meteen met schrijven. Hoewel ik niet twijfelde over het onderwerp, twijfelde ik enorm over mijn schrijftalent. Kon ik wel goed schrijven? Was het verhaal wel geschikt voor een boek? Zat er wel iemand op mijn boek te wachten? Wat absurd was want ik schreef voor mijn toenmalige werkgevers allerlei teksten.

De dagelijkse beslommeringen slokten me op en Nona verdween uit beeld. Ik dacht er nog wel aan, sprak er weleens over maar er kwam geen letter meer op papier.
Tot mijn vader overleed en ik pas écht besefte dat het leven eindig was. Mijn boek moest er komen! Ik overwon mijn angsten en onzekerheden om een boek te schrijven door te werken aan mijn mindset en persoonlijk leiderschap (met een training tot lifecoach) en volgde voor de zekerheid nog een schrijf- en storytellingopleiding.

Mijn eerste concept van Nona werd niet goed ontvangen door de redacteur. Het werd afgekraakt met de woorden geef het maar aan mij, dan maak ik er wel iets moois van. Desondanks zette ik door.

Eind 2017 verscheen Nona en een half jaar later was de eerste druk uitverkocht, met lovende kritieken. Inmiddels is ook de tweede druk uitverkocht. Eind 2019 schreef ik mijn tweede boek Ibu, woorden uit een moederhart.

Ik weet wat het is om een schrijversdroom te hebben en die elke keer maar uit te stellen. Onzeker te zijn of juist te perfectionistisch. Ik weet wat het is om een overvloed aan ideeën te hebben, maar niks op papier te krijgen. Maar ik weet nu ook hoeveel voldoening het geeft om je boek klaar te hebben, fijne feedback van je lezers te krijgen en mensen blij te maken met je verhaal. Daarom ben ik naast schrijver ook schrijfcoach. Omdat ik ook lifecoach ben, kan ik je niet alleen helpen met je verhaal maar ook met alle gevoelens, onzekerheden en blokkades die daarbij horen. 

Het is mijn missie jou te helpen transformeren van een nog-niet-gepubliceerde-schrijver naar gepubliceerde schrijver. Wat mij betreft naast moeder worden, de mooiste verandering in je leven!

Ik help je graag met mijn trainingen en workshops omdat ik weet hoe eenzaam en moeilijk, maar oh zo voldoening gevend en plezierig, het schrijfproces is.

 

Naast moeder worden is schrijver zijn de mooiste transformatie in mijn leven.

Wat je echt over mij moet weten…

  • Ik ben én van de structuur én creatief: de perfecte combinatie voor het schrijven van een boek.
  • Ik schrijf ook gedichten, als het moet op commando.
  • Ik help je om van je duizend-en-één ideeën, een verhaal, jóuw authentieke verhaal te maken.
  • Coachen en schrijven zijn mijn passie.

Als je me zou kennen….

  • Ik ben een verhalenvanger; zie de schoonheid en essentie van je verhaal.
  • Boeken koop ik liever dan dat ik ze leen. Hard copy, niet digitaal.
  • Ik lees Brené Brown, Eckhart Tolle en Marianne Williamson maar ook de voetbalboeken van Michiel van Egmond.
  • Trotse drielingmama.

Een van mijn motto’s is: “deel je authentieke verhaal met de wereld en maak ‘m daardoor mooier.”

Wil je met me kennismaken? Neem contact met me op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.