Over mij

Ik kreeg een poeziëalbum van mijn ouders toen ik tien jaar was. Ik liet niet anderen erin schrijven, maar ik schreef het boekje vol met mijn eigen verhaaltjes. De mooie glitterplaatjes plakte ik er zelf bij.

Mijn Molukse ouders kwamen als tieners met de boot uit Indonesië naar Nederland. Ze spraken de Nederlandse taal niet. Daarom zorgden ze ervoor dat hun kinderen wél goed Nederlands spraken. Dat is bij mij ‘doorgeslagen’ naar een taalfreak zijn.

Rond mijn achttiende wist ik dat ik boeken wilde schrijven, maar ik had nog geen idee waarover.
Jaren later stond ik onder de douche en kwam het idee om een jeugdboek te schrijven over mijn eigen beleveniswereld. De titel kwam ook op poppen: Nona (wat meisje betekent in het Maleis, maar ook een koosnaampje is).
Ik begon meteen met schrijven. Hoewel ik niet twijfelde over het onderwerp, twijfelde ik enorm over mijn schrijftalent. Kon ik wel goed schrijven? Was het verhaal wel geschikt voor een boek? Zat er wel iemand op mijn boek te wachten?

De dagelijkse beslommeringen slokten me op en Nona verdween uit beeld. Ik dacht er nog wel aan, sprak er weleens over maar er kwam geen letter meer op papier.
Tot begin 2017 mijn vader overleed en ik pas écht besefte dat het leven eindig was. Mijn boek moest er komen! Ik overwon mijn angsten en onzekerheden om een boek te schrijven door te werken aan mijn mindset en zelfvertrouwen en volgde voor de zekerheid nog een schrijf- en storytellingopleiding.

Mijn eerste concept werd niet goed ontvangen door de redacteur. Het werd afgekraakt met de woorden geef het maar aan mij, dan maak ik er wel iets moois van. Desondanks zette ik door.

Eind 2017 verscheen Nona en een half jaar later was de eerste druk uitverkocht, met lovende kritieken. Inmiddels is ook de tweede druk uitverkocht. 

Ik weet wat het is om een schrijversdroom te hebben en die elke keer maar uit te stellen. Onzeker te zijn of juist te perfectionistisch. Ik weet wat het is om een overvloed aan ideeën te hebben, maar niks op papier te krijgen. Maar ik weet nu ook hoeveel voldoening het geeft om je boek klaar te hebben, fijne feedback van je lezers te krijgen en mensen blij te maken met je verhaal. Daarom ben ik naast schrijver ook schrijfcoach.

Het is mijn missie jou te helpen transformeren van een nog-niet-gepubliceerde-schrijver naar gepubliceerde schrijver. Wat mij betreft naast moeder worden, de mooiste verandering in je leven!

Ik help je graag met mijn trainingen en workshops omdat ik weet hoe eenzaam en moeilijk, maar oh zo voldoening gevend en plezierig, het schrijfproces is.

 

Naast moeder worden is schrijver zijn de mooiste transformatie in mijn leven.

Wat je echt over mij moet weten…

 • Ik ben een creatieveling: ik schrijf en vertel graag verhalen.
 • Ik schrijf ook gedichten, als het moet op commando.
 • Ik help je om van je duizend-en-één ideeën, een verhaal, jóuw authentieke verhaal te maken.
 • Coachen is naast schrijven mijn tweede natuur.

Als je me zou kennen….

 • Ik ben getrouwd met mijn lief & soulmate en we zijn ouders van drie zonen; een eeneiige drieling.
 • Ingewikkelde detectives als Luther houden mij aan de buis gekluisterd, Modern Family verveelt mij nooit.
 • Ik wou dat ik de schrijver was van De Alchemist en Gilmore Girls.
 • Ik ben een verhalenvanger; zie de schoonheid en essentie van je verhaal.
 • Boeken koop ik liever dan dat ik ze leen. Hard copy, niet digitaal.
 • Ik lees Brené Brown, Eckhart Tolle en Marianne Williamson maar ook de voetbalboeken van Michiel van Egmond.
 • De hashtag #proudmama gebruik ik graag wanneer mijn zonen als DJ Triplets weer eens shinen op een feest.

Een van mijn motto’s is: “deel je authentieke verhaal met de wereld en maak ‘m mooier.”

Wil je met me kennismaken? Neem contact met me op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.