!!UITVERKOCHT!!! UITVERKOCHT !!! UITVERKOCHT !!!UITVERKOCHT !!!!

Nona het boek

Het Molukse tienermeisje Nona krijgt een bijzondere droom waarin een oude vrouw verschijnt. De vrouw vertelt Nona dat ze naar De Molukken moet om een jongen een boekje terug te geven. Welk boekje en welke jongen moet Nona zelf uitvinden. Ze mag het aan niemand vragen, anders wordt haar familie vervloekt.
De opdracht verandert Nona’s rustige leven en is het begin van een avontuur vol geesten, mysteries en bijzondere dromen.

Vindt Nona de jongen op De Molukken?

Coby Nuruwé-Tuhuteru: “Als kind herkende ik mijzelf niet in de boeken die ik las. Ik zag er anders uit dan Rozemarijntje en deed andere dingen met mijn oma dan de Olijke Tweeling. Mijn kinderen zagen zichzelf later ook niet terug in de boeken die ze lazen.
Daarom besloot ik een boek te schrijven met een Moluks meisje en De Molukken in de hoofdrol. Jezelf gespiegeld zien in een verhaal vind ik belangrijk voor je zelfontwikkeling.”

Een paar reacties van lezers:

‘Ik  heb uw boek net uit gelezen. Het is echt een leuk en spannend boek, ik hoop dat u doorgaat met schrijven! – Isabella, 16 jaar.

‘Wanneer komt deel 2? In een adem uitgelezen, zag het geheel op mijn netvlies afspelen. Klasse!’- Tom, 62 jaar.

‘Ik heb ‘Nona’ zojuist uitgelezen. Wat knap dat u dit als eerste boek heeft kunnen neerzetten! Het boek leest erg makkelijk weg. En het boek heeft mij enorm geboeid. Ook geraakt. Ik had veel herkenningsmomenten. Vooral toen ‘Nona’ naar Maluku ging. Voor Molukse meisjes (en ook anderen met Molukse roots) zal dit boek zeker een mooie bijdrage leveren aan de zoektocht naar wat nou precies hun roots zijn. En voor mensen met een andere cultuur, een mooie kennismaking met de Molukse cultuur.’ – Kimberly, 24 jaar.

‘In 3 momenten heb ik je boek gelezen erg mooi en leuk om te lezen en natuurlijk hoor ik jou er doorheen… zo grappig. Ik ben benieuwd naar het volgende boek.’ – Liesbeth, 44 jaar.

‘Met veel plezier en zoveel herkenning heb ik Nona gelezen. De overtocht van Liang naar Ceram, ben ik weer even mijn eigen aantekeningen daarover gaan terug lezen. Dat kwam zo mooi en warm binnen. Ik heb genoten en kijk uit naar het vervolg. Je schrijft mooi en beeldend.’ – Fiena, 55 jaar.

‘Uw boek Nona vond ik een geweldig boek heel inspirerend, en leuk om te lezen. Vaak krijgen wij verhalen over wijlen Opa en Oma te horen van mama wat in dit boek allemaal heel herkenbaar is. Ben daarom erg benieuwd naar Nona haar nieuwe ervaringen. Ik kan het iedere tiener aanraden, ook een aanrader om te gebruiken voor een boekverslag! Ik ben ook een brugpieper en heb een boekverslag hiervan gemaakt en een 9 ervoor gehaald. Kan niet wachten op het vervolg van Nona.’ – Njadu Giavanni de Haas-Salakory (#12jr almost #13jr).