Afgelopen zaterdag was ik in Oost-Souburg, Zeeland. Ik stond daar op een Midzomerfeest de laatste 15 exemplaren van mijn boek ‘Nona’ te verkopen.

Ik was een vreemde eend in de bijt; de meeste kraampjes verkochten lekkere Molukse hapjes, andere kraampjes verkochten kleding en snuisterijen.

Ik had er eerlijk gezegd ook een hard hoofd in, maar gooide de wens het Universum in dat degenen die mijn boek zouden willen lezen, hun weg naar mij zouden vinden.

En zo geschiedde, eind van de middag had ik alle boeken verkocht. Nadien kwamen er zelfs mensen die ik moest teleurstellen en op de wachtlijst voor de tweede druk kwamen.

Ik moest mezelf even knijpen, zo ongelofelijk vond ik het. Maar het was écht waar.
Na ruim een half jaar was het me gelukt om de eerste druk van mijn boek – in eigen beheer uitgebracht – uit te verkopen.

Vorig jaar om deze tijd stond er alleen een titel op papier, had ik een idee en de karakters en had ik de achterflap klaar. In december was het boek geschreven, werd het gedrukt en kon ik mijn verhaal met de wereld delen. En nu is het uitverkocht!

Het is mijn overtuiging – en nu ook mijn ervaring – dat authentieke verhalen altijd hun weg weten te vinden naar degenen voor wie het bedoeld is.

Hoe staat het met jouw verhaal? Ben je er inmiddels aan begonnen of kun je wel wat hulp gebruiken?

Eind deze maand – vrijdag 31 augustus – geef ik weer een workshop ‘Visualiseer je boek’ in Maarssen.

Hier  kun je er alles over lezen.

Zie ik je de 31e augustus?