Ik hou van bijzondere verhalen, of eigenlijk hou ik van bijzondere liefdesverhalen met een happy end.

I am a sucker for love.

Laatst kwam er op mijn Facebook feed een bijzonder filmpje langs van een Oostenrijkse vrouw en een Nederlandse man die elkaar in de stad van Ajax ontmoetten. Nou is dat op zich niet heel bijzonder, maar de omstandigheden waarin ze elkaar ontmoet hebben wel.

De vrouw was op vakantie in Nederland en liep door het mooie Amsterdam. Op een bankje zat de man. De kleren die hij droeg zagen er niet fris gewassen uit, er zaten scheuren in zijn broek en hij rook naar vijf douches geleden.

Toch ging de vrouw naast hem zitten. Want alles wat ik hierboven omschrijf zag ze niet. Het enige wat ze zag waren zijn ogen. Ze raakten in gesprek en nog geen vijf zinnen later vroeg hij haar of ze meeging naar zijn tent. Mind you, zijn tent! Hij had dus geen normaal dak boven zijn hoofd.

De dagen dat ze nog in de hoofdstad verbleef bracht ze met de dakloze man met bijzondere ogen door.

Toen haar vakantie erop zat ging ze terug naar Oostenrijk, enkel haar telefoonnummer achterlatend.

Ze pakte haar leven weer op, zoals dat altijd gaat na een vakantie.

Op een dag werd ze gebeld. Het was de man uit Nederland. Hij had het voor elkaar gekregen om geld bijeen te schrapen voor een treinticket naar Oostenrijk.

Om een lang verhaal kort te maken: hij is nooit meer weggegaan. Ze zijn uiteindelijk getrouwd, hij heeft zijn maatschappelijke leven weer herpakt door studies te volgen én ze werden ouders van een tweeling.

Het onwaarschijnlijke van dit verhaal en de mooie happy end maakt dat het mij raakt en velen met mij.

De happy couple heeft hun verhaal daarom ook opgeschreven en in een boek uitgebracht zodat het anderen kan inspireren.

Mij heeft het geïnspireerd tot het schrijven van een gedichtje. Check mijn gedichten-Instagram @cobyschrijft.

Heb jij ook een bijzonder verhaal waar je een ander mee kan raken of inspireren, en zou je er ook een boek over willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Neem contact met mij op (info@cobynuruwe.nl). Dan kijk ik een stukje met je mee.